meri

 
merimort_yogobe_kuva_Arto_Viikari.jpg
 
 

Olen Meri Mort, helsinkiläinen kuvittaja, joogi ja elämästä innostuja.

Jos en ole ohjaamassa joogaa tai ihmettelemässä varpaitani joogamatolla, niin tavoitat minut Hakaniemestä työhuoneeltani Studio Saaristosta, jossa mm. kirjoitan ja kuvitan lastenkirjoja. Teen myös mielelläni tilauskuvituksia!

Lapsena unelma-ammattini oli valasratsastaja. Kun en lopulta koskaan oppinut sukeltamaan ilman että pitäisin nenästä kiinni, oli keksittävä jotain muuta. Äiti laittoi minut lasten kuvataidekouluun 6-vuotiaana, koska piirtäminen oli varmaan ainoa tapa saada minut hiljaiseksi. Löysin joogan teini-ikäisenä ja opettajamummeli, joka rauhallisella otteella luotsasi meitä syvään lepoon, sanoi että ”Sinusta tulisi hyvä joogaohjaaja.” Muistin hänen sanansa vasta vuosia myöhemmin kun ohjasin ensimmäisiä joogatuntejani. Olin löytänyt kutsumukseni, tai se paremminkin minut.

Pidän siitä, että minulla on monta rautaa tulessa. Koen että erilaiset työt tasapainottavat toisiaan ja pitävät ajatukset jatkuvasti uudistuvina. Olen antautunut tähän monen ammatin virtaan, enkä enää yritä valita piirränkö kädellä paperiin, vaiko varpailla ilmaan. Kuvituksilla ja joogalla on tietyllä tapaa sama funktio – viedä ihmiset uusiin kokemuksiin ja paikkoihin omassa mielessä.

Olen valmistunut taiteiden maisteriksi Aalto Yliopistosta taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taidekasvatuksen osastolta. Olen ohjannut useita kansainvälisiä nuorisotyöhön liittyviä taideprojekteja ja kouluttanut eurooppalaisille nuorisotyöntekijöille taidepohjaisia menetelmiä. Teemoina on ollut mm. ympäristötaide, sarjakuva, sekä huumori/taideimprovisaatio.

Mottoni on: BREATHE, BE BRAVE AND CREATE. Siinä yhdistyy vapauden tunne ja läsnäolo, sekä peloton ote elämään, jonka kautta luovuus voi elää ja kasvaa.

Kaikessa mitä teen on punaisena lankana on holistinen ihminen ja asioiden jakaminen. Elinikäinen oppijuus korostuu myös joogassa, tie on aina alussa, mutkikas ja monihaarainen, mutta matkanteko onkin tärkeämpää kuin perille pääsy.  Kuvittajana ja taidepedagogina minua kiinnostaa mitä pysähtymisellä oman hengityksen ääreen on annettavaa luovan mielen ja leikkimielisen innostuksen ylläpitämiselle. Minulle jooga ja sen opettaminen kaikkien terveysvaikutusten lisäksi on myös tapa koskettaa luovuuden virtaa, siis sitä ideoiden ikuista ehtymätöntä lähdettä. Jokainen hetki joogamatolla luo elämään mielekkäitä kokemuksia. Elämä on tässä ja nyt!

Katso taidetyöskentelyni CV tästä. 


Mediassa

 

tiina lundbergin huoltamo: naiseus

Voi hyvin -lehden haastattelu

merimort_naturalHigh.jpg

tiina lundbergin huoltamo:

joogan polku

Haastattelu vapauden joogasta

taysikuumeditaatio (1).jpg

puheen iltapäivä: täysikuumeditaatio

SUGAR HELSINKI: LUOMUKAAPILLA