Vapauden joogaa

tumblr_lxjio0UFEb1qeip34o1_500.jpg

tumblr_lxjio0UFEb1qeip34o1_500 Olimme tämän vuoden alussa opettajani Helen Noakesin kanssa Intiassa ihanan Jo Cobbettin Ecstatic Soul -tanssikurssilla. Vapauttavassa tanssissa on paljon yhtymäkohtia Scaravellilaiseen ajatukseen leikkimisestä ja antautumisesta. Ensimmäisenä päivänä lämmittelimme kehoamme kukin omalla tyylillään ja sniikkasin Helenistä tämän videon pätkän :) Kannattaa juuri NYT nousta tuolista ja pyörittää lantiota hetken, se on parasta liikettä mitä voit selällesi ja lonkillesi suoda!

Jos et saanut käsiisi kevään Ananda-lehteä, on tässä palanen Helenistä kertovasta artikkelista Rakastava yhteys tuntemattomaan:

ODOTA ETTÄ KEHO SANOO KYLLÄ

Kun Helen aloitti Vanda Scaravellista inspiroituneen harjoittelutavan, hänestä tuntui ettei hän ymmärtänyt mitään tästä uudesta lähestymistavasta. Mutta se tuntui hyvältä. Helen ymmärsi selkärangan pidentymisen sisältä käsin. “Kehoni myöntyi kun maltoin päästää irti tekemisestä. Harjoitus tuntui voimakkaalta, avoinaiselta ja elävältä. Vaivattomalta. Kun annoin kehoni ruveta vastaanottamaan, se alkoi puhua minulle. Minun piti kuunnella ja siten saatoin mennä syvemmälle. ” Helen kutsuu tämänkaltaista harjoitusta universaaliksi lähestymistavaksi. Se antaa työkaluja rentoutumiseen ja auttaa löytämään iloa matolle. “Vandan hienoimpia joogaoivalluksia on undoing. Koen edelleen harjoituksen erittäin voimalliseksi. On paljon vaikeampaa odottaa, kuin tehdä punnerruksia. On odotettava oikeaa hetkeä, sitä kun tuntee maan ottavan sisälle, jotta voi vastoin painovoimaa kohota ja pidentyä kevyesti. Se on vaativin joogamuoto mitä olen koskaan kokeillut. Se vaatii menemään sisäpuolelle tutkimaan.

SPIRAL YOUR BODY INTO HAPPINESS

Helenin tunneilla ei ole selkeää hierarkkisuutta, eikä aloittelijoita erotella ns. edistyneistä. “Tunneilleni voi tulla kuka tahansa. Haastavaa on pitää tunnit niin, että kaikki saavat niistä jotakin. On pakko improvisoida ja kohdata ihminen siinä hetkessä. Se pitää minut luovana. Ihmiset ovat avoimia ehdotuksille, kun ilmapiiri on turvallinen, mutta leikkisä ja kokeileva.” Helen käy itse useilla erilaisilla tunneilla ja nauttii siitä kuinka keho voi puhua montaa kieltä. “Voin myös sanoa Ei tai olla tekemättä jotain, jos siltä tuntuu. En ole koskaan loukannut itseäni kun olen harjoittanut joogaa Scaravellin joogafilosofian mukaisesti.

Tervetuloa joogaamaan kanssamme 14.-16.9.2012 Helsingin Hernesaareen! Täällä tietoa.

Hymyjä! Niin isoja että ikenet vilkkuu!

BlogiMeri