Musta jooga valloitti Tavastian

F8.jpg

"Kuinka sä voit olla joogaohjaaja ja kuunnella metallimusiikkia?" -kysymykseen olen saanut vastailla tasaisin väliajoin. Mitä pitäisi kuunnella? Millainen joogaohjaajan siis kuuluisi olla? Entäpä jos sähkökitaran myötä sisältä löytyykin nautinnollista hiljaisuutta? Kun mieli lepää pitkissä rumpusooloissa? Kun välillä kulkee hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin. Tuska-festivaali on Helsingin festareista rauhallisin ja väkivallattomin. Musiikin avulla voi käsitellä tunteita, joilla yhteiskunnassamme ei ole niin suurta markkina-arvoa. Metalli-yhteisössä ihmisiä yhdistää musiikki, ei pankkitilin saldo tai asuinpaikka. Mustan joogan ajatus syntyi jo useita vuosia sitten, mutta sille ei ole löytynyt sopivaa paikkaa. Pihasalin avoimen ilmapiirin myötä pystyin ehdottamaan "Pihasalin perjantaihin sessiota hämärämmissä puitteissa. Some-keskusteluista sain vielä rohkaisua illan järjestämiseen. Niin, ei sitä tyypillistä perjantai-illan rohkaisua. Tapahtuma on muuten päihteetön, mutta tervetulleeksi toivotamme kaikki ketkä myös päihteistä nauttivat. Tai eivät nauti. Tervetuloa, sellaisena kuin olet!

"Koska jooga on uusi musta." -Rokkari Pete Leppänen

Suomen ensimmäinen MUSTA JOOGA -sessio oli 16.5.2015 perjantaina, jonka jälkeen on tapahtumaa järjestetty kerran kuukaudessa. 

rokkijooga

Screen Shot 2015-03-12 at 4.21.15 PM

Parasta metallimusiikkikeikoissa on itse musiikin lisäksi salliva tunnelma. Musiikki, kuten joogakin tuo ihmisiä yhteen ja parhaimmillaan syntyy kokonaisvaltainen kokemus kaikille aisteille. Harjoitukset koostan jokaiselle tunnille sellaiseksi, että ne sopivat kaikille, mutta tarjoavat sopivaa haastetta perjantai-iltojen iloksi.

Liity Musta jooga -facebook -ryhmään tästä ja pysy kärryillä tulevista tapahtumista!

Rohkeat bloggarit ottivat haasteen vastaan ja tulivat testaamaan Musta jooga goes Tuska-tapahtumaa Tavastialla 17.4. Kokosin tähän muutaman noston mediasta:

RadioRockin Jone tuli testaamaan miltä Tavastian lattia tuntui: Onko paikalla kasvissyöntiin taipuvaista epämääräistä aineista? Katso tästä.

Infernon bloggaaja Jukka: Pelkäsin verenpainetta nostattavan jolkottelu-powerin tai sinfonisen erikoishevin raikaavan, mutta soittolista oli koottu Tuska-rosterista harkintaa käyttäen. Lue tästä.

Ylex viikonlopun bloggaaja Tommi: Jos oisin tienny että tää ois näin rankkaa, ois jääny aamun salitreeni välistä. Katso tästä.

KaaosZinen bloggaaja Teresa: Saako hevari tästä tykätä? Saa. Totta h*lvetissä saa. Jos oma aikataulu sallii, niin osallistun uudestaan ja revin kaverinkin mukaan kokeilemaan. Lue tästä.

Mustan Jooga goes Tuska soittolista, enjoy!

https://play.spotify.com/user/merimort/playlist/5ddxOSVNjPoSrvLfGIGgxB

LÖYDÄT TULEVAT SESSIOT AINA TÄSTÄ LINKISTÄ.

Valokuvat lainasin Markus Helanderilta sekä Tuska-festarin kuvaajalta Sami Heiniöltä. Kiitti! 

Ps. Jos jooga vielä kummastuttaa, saat hyvän sisäänajon Joogaa!-kirjan myötä. Joogaa! avaa joogan syvempää olemusta maanläheisesti, rullaavasti ja asiantuntevasti Suomen arvostetuimpien joogaohjaajien kanssa keskustellen. Kirjan parasta antia on kahden rokkarin omat joogamuistelot.