Tuoksuja ja...tunteita?

ruusukylpy.jpg

On taas tullut se aika vuodesta kun yövoide vaihtuu päivävoiteeksi ja kookosöljyä kuluu litroittain iholle. Ja ihon alle...nam. Koli

Olen huomannut vasta nykyisessä parisuhteessani olevani tuoksuttelija. Siis sellainen ihminen joka työntää toisen nenän alle jatkuvasti jotain haisteltavaa. Ooh, ruusuvesi, ooh mikä santelipuun kylläinen tuoksu. Ja toista ei kiinnosta laisinkaan. On se kumma. Olen myös herkkäpäinen, kemikaalien hajut, kuten huuhteluaineen lemahdus bussissa aiheuttaa päänsärkyä toisin vaikkapa kuin kotoisan ja vahvan aamukahvin tumman paahteinen tuoksu. Vaikka en kahvista pidäkään, on siitä tullut aamuharjoitukseni taustatuoksu. Toin Intiasta myös korkealaatuisia suitsukkeita ja ne ovat ensimmäisiä joille en ole herkistynyt. Luin jostain (eikö ole hyvä viittaus) että hajumuisto on ihmisen tarkin ja primitiivisen muisto. Herra Ramakrishan suitsukkeiden myötä matkaan oitis punaiseen maahan ja treenimatolle shalaan.

Alttari

Kysyin ayrveda-konsultti Justine Cederbergiltä miksi en esimerkiksi välitä savun tuoksusta, mutta sitruuna ja ruusu toisaalta saavat minut hurmokseen. Näin Justine vastasi: A person who is fragile, and environmentally sensitive will detest the smell of smoke as well as most body odors and perfumes. These people need to avoid such smells, but they can be nurtured by scents of delicate aromas that are uplifting, like the scent of citrus peel or fresh basil. These smells actually soothe them; they help such persons to feel clearer and more focused. Kysyin myös miksi ruusuntuoksu on alkanut viehättämään viime vuonna, mutta ei sitä aiemmin? Rose is associated with romance, because it balances Sadhaka Pitta, the subdosha of Pitta that governs the emotions and their effect on the heart. Rakkaus, ruusu, sydänchakra – niin tietysti!

Ja minä Rakastan basilikaa! Nuuhkin sitä aina ruokakaupassakin <3 Tomaatin ja basilikan tuoksu yhdessä – huumaavaa. Justine muuten ottaa vastaan Pihasalin hoitotiloissa. Ja hänen kotisivunsa on täällä.

ruusut

Ekokosmetiikassa on tietenkin parasta laadukkaat tuoksut, jotka eivät jää myöskään koko päiväksi iholle, vaan viivähtävät juuri sopivan hetken sulostuttamassa arkea. Tämän hetkiset lempparini jotka ovat tulleet pysyäkseen.

Kosmetiikan luottokamat:

  1. Madaran SOS kosteusvoide sekä Pihlaja daily defence voide - Pihlajan tuoksu on kuin syksy parhaimmillaan.
  2. Laboratoire Hauet-Ségalan ruusuvesi  - ja illalla laventeli.
  3. Phyt'sin Eucalyptus-kasvovesi - koska teepuuöljy on välillä liian tiukkaa.
  4. Santen appelsiini-kookossampoo - Vaahtoaa (kaikki ekosampoot eivät) ja tietenkin, tuoksuu.
  5. Weledan koivu-vartalokuorinta - piristää mieltä ja pehmentää ihon.

Etsinnässä: Argan-öljy. Sain omani Australiasta pari vuotta sitten ja se loppui vasta nyt. Paras pesun jälkeinen ravitseva, rauhoittava ja kosteuttava tuote sekaiholle! Otetaan vastaan vinkkejä, mistä tätä aavikon helmeä Suomesta saisi.

Parasta iholle on kuitenkin syvä hengitys. Happi ravitsee koko kehoa ja tuo uutta energiaa. Hengityksen liike -sunnuntai-workshopissa avaamme tilaa hengitykselle. Emme keskity vain tekniikoihin, vaan annamme levon ja tietoisuuden kautta syvän ja luonnollisen hengityksen löytyä. Sunnuntaihin 23.11. mahtuu vielä mukaan! Lisää tietoa täältä. Sekä facesta. Aloittelijat tervetulleita mukaan!

hengityksenliike2

Tuoksuttelemisiin!