Pitkäikäinen joogamatto

varpaatpinkki2-1-of-1.jpg

Jooga on siitä(kin) hyvä laji, että se ei ole välineurheilua. Yksi väline on kuitenkin lähes pakollinen, eli joogamatto joka estää hikisiä varpaita ja käsiä lipsumasta. Näihin kysymyksiin matoista vastaan usein, joten tässä tulee!

Mikä matto?

Lempimattoni on Rishikesh, jonka voi tilata joogakauppa-Sarwayogasta. Väreissä löytyy! Jos olet rinkkamatkailija niin suosittelen ohuen matkamaton hankkimista. Tosin mulla on mukana aina pehmeä oma matto, koska savasanasta saa enemmän irti kun luita ei pakota. Ei niin sanotusti tunnu pavut prinsessan selän alla. Markkinoilla on myös ekomattoja, mutta jos hikoilet paljon, saattaa matto murentua nopsaan. Moni vannoo luonnonkumimaton puolesta, mutta itselle se ottaa liikaa nenään. Toiset matot pitää paremmin kosteana, toiset kuivana. Jos pinta on muovimainen, niin se on luultavasti liukas. Pääsääntö on tämä: matto ei saa joustaa, eli kun valitset mattoa niin venytä sitä. Jos käsissäsi on silloin purukumi, jätä kauppaan.

photo

Kestävästi pestävä

Puhdistamiseen käytän eko-harjaa joka löytyi Iso-Roobertinkadulta Smyygi-liikkeestä. Harja on sopivan pehmeä ettei raavi mattoa, mutta tiukka niin että pesu on helppoa. Mukaan runsaaseen vesimäärään sekoitan tilkan Ecoverin hienopesu-pesuainetta. Jos matto on kovin hikinen, kannattaa lisätä pesuveteen lisäksi etikkaa. Pese molemmin puolin ja rullaile ja puristele turhat vedet veke. Myös merisuola on antibakteerinen ja jos peset mökkilaiturilla, on se paras "pesuaine" päästää myös veteen. Laakakuivatus, pari kertaa kääntäen. Paksu matto kuivuu täysin (näin talvella ilman aurinkoa) viikossa, joten ennakoi ettei matto ole lits-läts varpaissa tunnilla. Kesän tuulissa kuivuu parhaimmillaan puolessa päivässä! Oih kesä...

Useilta joogasaleilta saa lainata mattoa. Jos hikoilet paljon, ota mukaan oma pikkupyyhe. Kotona anna matonkin välillä levätä ja hengittää laakatasossa. Pöpöt viihtyvät suljetuissa ja kosteissa tiloissa aka joogamattokassissa.

Hyvä matto voi kestää 10 vuotta tiukkaakin treenitahtia, joten pidä matostasi hyvää huolta!

Kun aika jättää matosta

Vanhan maton uusiokäyttövinkkejä saat täältä, mutta jaa ihmeessä parhaat vinkkisi Yhteystiedot-kohdassa niin lisään ne tähän bloggaukseen + Parhaalle vinkille lahjoitan Ecover-pesuainetta!

DIY: Joogamattokassi

Matkoilla kaikista kätevin ja kevyin on japanilaisten suosima huivitekniikka! Eli: Ota iso huivi, rullaa joogamatto huivin sisään diagonaalisti. Käännä päädyt toisiaan kohti ja sulje solmulla. Heitä olalle! Tämänkin mahtavuuden opin kesällä oppilaaltani. Kiitos. Tällä tekniikalla on ollut hyvä kuljettaa myös julisterullia :)

kassiohje1

kassiohje2

Ps. Pihasalilla on oma kassimallisto WE ARE WARRIORS. Superihania ja kestäviä, kotimaisia mattokasseja! TSÄDÄM!

Warriors_4584-Edit