Näe itsesi selvemmin – harjoitus vuodelle 2017

IMG_1287.jpg

Näe itsesi selvemmin ja kasva ihmisenä tänä tulikukon vuonna!

Harjoitus: Katsaus menneeseen vuoteen

Ota tälle harjoitukselle aikaa. Voit esimerkiksi lukea kysymykset ajatuksella, sen jälkeen tehdä oman harjoituksesi, esimerkiksi joogata, meditoida tai käydä kävelyllä. Harjoituksen jälkeen nauti teetä, ota kynä ja paperia ja vastaa rauhassa. Anna sanojen tulla syvältä sydämesi uumenista. Kysy itseltäsi nämä 6 kysymystä:

  1. Missä onnistuit?
  2. Mikä oli suurin haasteesi?
  3. Mikä on suurin oppimasi asia (itsestäsi) tänä vuonna?
  4. Miten aiot jatkaa kehittymistä tänä vuonna? Kirjoita selkeästi mitä aiot tehdä.
  5. Mikä on syvin toiveesi juuri nyt?
  6. Mikä estää onneasi? Etsi vastaus sisältäsi, asenteestasi, ei ulkopuolelta ulkoisista syistä tai muista ihmisistä.

 

Vuodenvaihteen matkaterveiset Indonesiasta

Lähdin matkalle haikeissa tunnelmissa ja mielen myllerryksessä. Joogaretriitin meditaatioharjoitukset meni muistojen virrassa. Vettä vain, vettä vain... Retriitin sisältö painottui tällä kertaa meditaatioon ja filosofiaan. Sen lisäksi nautimme asanaharjoituksesta monsuunimyrskyn salamoidessa ja gekkojen huutaessa kilpaa auringonlaskun temppeliseremonian kanssa. Tärkein harjoitus on antautua juuri tälle hetkelle ja näille olosuhteille. Luonto on jumalaisen voimakas ja äänekäs ja muistuttaa meitä omasta villeydestämme ja vapaudestamme. Meillä on vapaus valita millaisella asenteella suhtaudumme niin harjoitukseen, kuin tapahtumiin, jotka eivät ole käsissämme.

Tauolla menossa jooga-apuvälineiden maailmanmestaruuskisat.

Joogaviikon jälkeen oikealle ranteelleni tapahtui tapaturma ja yllättävä kipu pakotti palaamaan surun viitan alta takaisin omaan kehoon. Matkakumppanini Vera Mäkelä on tehnyt superhyvää akupunktiota käteeni ja hieroja Bradley Blalock lähetti jouluaattona videoimansa lymfahierontaohjeet. Voi mitä enkeleitä elämässä! Niinpä turvotus laski muutamassa päivässä ja edes mustelmaa ei muodostunut. Saan olla onnellinen ettei käsi mennyt poikki. Joogaan täällä edelleen joka päivä ja onhan se aikamoista konttaamista yhdellä kädellä. Kuten aina oppilailleni terotan; harjoitus on epätäydellisyydessään täydellinen.

Tämä tuliapinan vuosi 2016 on ollut uskomattoman rakkauden ja suuren surun aikaa. Suurin valo ja syvimmät varjot ovat näyttäneet kasvonsa. Hetkittäin on tuntunut siltä, että maalliset murheet, samskara ja karma painavat maanrakoon, ja toisinaan, etenkin täysikuun meditaatioilloissa, on voinut nousta toisten ihmisten kanssa suurimpaan valoon, rauhaan ja onnellisuuteen.

Olen juuri nyt pienellä saarella, jossa reggae soi joka kulmalla. Reggae tulee ikuisesti muistuttamaan minua sielunsiskostani Hannasta. Tulemme joogastudiomme Pihasalin kanssa vielä keväällä pitämään hyväntekeväisyystapahtuman, jossa soi mukana Reggae yoga. Olen ikuisesti onnellinen siitä, että Hanna ehti olla kaasoni ja juhli kanssamme rakkaushäitä elokuussa ja että hän myös löysi rinnalleen elämsä rakkauden Alexin, ennen tähtiin lähtemistä. Muistokirjoitukseni Ananda-lehteen löydät täältä.

Viikko sitten heräsin aamulla maanjäristykseen. Järistykset ovat täällä yleisiä, mutta oli kaikilla tasoilla herättävää tuntea äiti maan alati liikkuva voima. Ohikiitävä, pelonsekainen, kunnioitusta täynnä oleva hetki kiteytti lähiaikojen tunnelman. Suuren rakkauden ja vaikeuksien tuliapinan vuosi vaihtuu kukon vuodeksi tammikuun lopussa - joten vielä saattaa rytistä hetken aikaa! Heräsin myös siihen, että en voi enää sysätä eteenpäin "unelmaprojektejani", vaan tänä vuonna tulen toteuttamaan monta pöytälaatikossa muhinutta ideaa. Olen entistä rehellisempi itselleni ja muille. Tänä vuonna manifestoin niin fyysistä, kuin mielen voimaa ja vahvuutta. Kun täytin 30, oli prossessini antautua täysin feminiinille energilla – pehmentyä ja avautua. Mutta nyt kaipaan myös tasapainoittavaa vahvuutta, selkeyttä ja suuntaa – kypsää maskuliinista energiaa.

Puhdistautumisrituaali vesitemppelillä.

FireRitual_merimort

Kiitos.

Viime vuoden alussa tekemä päätös olla kiitollinen jokaisena päivänä on ollut yksinkertainen, mutta helppo tapa transformoida harjoitus osaksi jokaista arkipäivää. Se on nopea tapa hiljentää alati kriittinen ja parannuskohteita etsivä apinanmieli. Haluan erityisesti kiittää Luovuuden voima -kurssiosallistujia! Kurssi oli ensimmäiseni ja videointi jännitti todella paljon. Maalaaminen vei kuitenkin mennessään ja nautin suuresti saadessani olla "kuvisope" pitkästä aikaa. Kurssi sai niin hyvää palautetta, että jatkoa seuraa tämän vuoden aikana täysin uuden aihepiirin kera. Olen lupautunut videokameran eteen myös joogaamaan, vaikka olen monta vuotta ideaa vastustanutkin, koska opetustavassani on tärkeää tutustua oppilaisiin, koskettaa, ymmärtää ja luoda yhteisöllinen ilmapiiri. Toivon myös pystyväni opettamaan eteenpäin näitä taitoja kohta alkavassa Shantin joogaopettajakoulutuksessa, jossa olen toinen pääopettajista.

Luovuuden voiman kurssipalautteista ihanin oli tämä lumihiutale-mandalan inspiroima runo Maarit Aleniukselta:

"Lumihiutaleena tiedän että meitä on hyvin erimuotoisia ja erikokoisia, jotkut meistä ovat painavampia, jotkut kevyempiä, jotkut pienempiä ja jotkut suurempia, joku on vastasyntynyt ja joku elänyt jo hyvinkin pitkään. Joka ainoa meistä on ainutlaatuinen. Pudotessamme taivaalta näemme kauniin, arvokkaan maailmamme ylhäältä käsin. Mutta loppujen lopuksi koot, muodot eikä iät merkitse mitään sillä yhdessä luomme kauniit lumiset maisemat minne tahansa laskeudummekin. Niin kuin me olemme ainutlaatuisia niin olet sinäkin. Täytä sydämesi kiitollisuudella, näe hyvyys muissa ja ole hyvä kaikille elollisille olennoille. Silloin maailmassa on rauha. Yhdessä pystytte."

Kukko_merimort

Kukkamandala Balilla. Kauneutta on kaikkialla!

Luovuuden, kauneuden ja myötätunnon jumalatar Saraswati

Nähdään taas joogatapahtumissa, halataan, ja puistellaan lumet toistemme pipoista, Rakkaudella, Meri

Ps. Kreikan loma, loma kreikan kutsuu turkoosin veden äärelle pitkän talven jälkeen! Tule mukaan rentoutumaan ja syventämään joogan avulla yhteyttä itseesi. Monipuolisia harjoituksia, mandaloiden tekemistä, rentoja retkiä ja omaa aikaa. Tiedot löydät täältä.

joogalomakreikassa

YleinenMeri