Joogatieni

photo-3-416x416.jpg

mahtava

Kun joogan kerran aloittaa, sitä ei koskaan lopeta. Joogan opit tulevat mukaan kaikkiin elämän osa-alueisiin ja auttavat olemaan hetkessä. Säännöllisen harjoituksen avulla voimme kasvaa täyteen mittaamme! Jooga ei ole pysähdys oravanpyörästä, vaan mahdollisuus elää rennosti mukana siinä. Irtipäästäminen vanhoista tottumuksista voi olla haastavaa ja joudumme kohtaamaan suuria tunneskaaloja kun elämme aidosti hetkessä omina itsenämme.

“Jooga on kehon laulu” -Vanda Scaravelli

Joogan avulla voimme tulla tietoiseksi siitä kaikesta mitä meille on jo annettu. Niin matolla, kuin arjessakin tapahtuva harjoitus on kumarrus monimuotoiselle ihmeelliselle elämälle ja ennenkaikkea ihmisille joiden kanssa saamme jakaa sen. Joogin on helppoa olla kiitollinen.

likeaflower

“Jooga ei vain silitä sinua, vaan ottaa tukasta kiinni ja kiskoo mennessään.” -Sandra Sabatini

Opetan joogaa sisäisen, selkärangasta lähtevän aallon kautta Vanda Scaravellin oppien mukaan, ainutlaatuisen fysiologiamme huomioon ottaen. Spiraali-liikkeen kanssa löydämme vapauden, lempeyden, voiman ja Yhteyden. Pehmeä selkärangasta lähtevä liike, mielikuvien kautta sisäisten aistimusten hahmottaminen, maadotuksen tunteminen, sekä hengitysharjoitukset ovat keskiössä ohjaustyylissäni

10466823_10152475332378162_128838869_n

Rakkaimpia kokemuksiani joogan polulla ovat olleet syvät kokemukset erilaisten opettajien kanssa. Olen opiskellut Scaravelli-inspired yoga koulutuksissa (330h + RYT200h) sekä ammennan vaikutteita opetukseen useista tyyleistä ja kursseilta ympäri maailmaa, mm. Five Element Yoga sekä Slow Yoga.

Saan henkilökohtaisesti paljon voimaa tietäessäni olevani osa joogan alati muuttuvaa traditiota, palanen suurempaa kokonaisuutta ja opettajajatkumoa.

helen_meri_kehto-416x416

"Is your spine happy?" opettajani Helen Noakes kysyy useita kertoja tuntien aikana asanoiden virrassa. Heleniin tutustuin Intiassa parikymppisenä ja sen jälkeen olen tuonut hänet useita kertoja Suomeen. Voit lukea lisää joogalehti Anandasta.

peter-416x416

"Don't listen to your monkey mind!" -Peter Clifford

Eri elementtien läsnäolo antaa näkökulmaa asana-harjoitukseen. Mikä on tämän hetkinen elämäntilanne? Tarvitsenko jotain lisää, onko jostain syytä luopua? Five Element Yogan opettaja Peter Clifford on tuonut traditionaaliset Pohjois-Intian vuoristosta tulevat voimistavat harjoitukset myös tunneilleni.

Linjausten merkitys ja voiman turvallinen kasvattaminen ovat ydintä Janne Kontalan Slow Yogassa. Jannen tapa olla maanläheinen, mutkaton ja välittävä, ennenkaikkea oppilaitaan kunnioittava opettaja, on ollut suuri inspiraatio suomalaisella joogapolullani.

Rakastan kohdata ja oppia erilaisilya opettajilta, joista jokaiselta oppii uusia näkökulmia. Joogan tie on aina alussa…Tervetuloa aloittamaan yhä uudestaan ja uudestaan!

BlueBuddha-416x415
7249407294_045cbb2a12_k-416x277
MortMiauTouko_8668-416x312