Hemmottele itsesi hehkeäksi

masu.jpg

Olen alkukevään aikana huomannut palaavani yhä uudelleen saman teeman äärelle: itserakkaus. Tai oikeastaan sen puute. Kun olen matkoilla, hieron kookosöljyä iholle joka ilta ja nautiskelen omasta rentouttavasta hetkestä. Käytän aikaa laadukkaaseen syömiseen ja liikun luonnossa. Kotiin ja arjen humuun palattua työtehokkuus korostuu ja nautiskelu kuin huomaamatta vähenee. Näin voimme herätellä tervettä itserakkautta: Arvosta itseäsi. Hymyile peilikuvallesi. Varaa hierojalle aika. Sovi pitkät lounastreffit parhaan ystäväsi kanssa. Tee extempore-päätöksiä ja anna mennä, tee unelmista totta! Älä vertaile itseäsi muihin, meillä kaikilla on uniikki elämä, kroppa, mieli, ajatukset ja arvot.

Pintaa syvemmältä

Myötätuntoa, iloa ja mielenrauhaa (maitri) itseäsi kohtaan voit voimistaa myös hengitysharjoituksella. Yläkuvan käsien asento on versio Yoni-mudrasta, joka auttaa meitä vetäytymään ulkomaailman kaaoksesta (pratyahara). Tuo etusormen ja peukaloiden päät yhteen jotta kädet muodostavat kolmion vatsalle. Aseta kätesi rakastavasti pehmeälle vatsallesi. Tunne hengitys käsiäsi vasten. Tunne miten hengitys hidastuu ja kätesi lämpenevät. Nautiskele läsnäolosta. Illalla tähän on myös hyvä nukahtaa, tai miksei aiemminkin, päiväunille.

“The most terrifying thing is to accept oneself completely.” ― C.G. Jung

Näin kun kevään ensi säteet paistattelee esiin pölyt ja ihohuokoset, niin ennen kuin ehdit surkutella asiain tilaa, voit kääntyä hemmottelupalveluiden puoleen! Huraa, kaikkea ei tarvitse tehdä itse! Hyväksi havaittuja nautinnon lähteitä:

Jos haluat viisinkertaista hemmottelua

  1. Akupunktio Mäkelä - Vera kurkkaa kielesi, ottaa pulssisi ja balansoi kehosi mm. neuloin ja ruokavalio-ohjeistuksien kera. vastaanotto Herttoniemessä.
  2. Lauri Wuolion uusi albumi - Anna cupolan ja Kumea Soundin vibrata koko kehosi läpi.
  3. Ilo by Dakini - Eettisiä funkeja vaatteita, käsintehty Nepalissa jossa toinen yrityksen omistajista asuu kyläläisten kanssa. Aikuisten oikeesti Fair tradea. Ilon värikkäät vaatteet liikkuvat pop-uppina ympäri Helsinkiä. Toivotaan että nettikauppa aukeaa pian!
  4. Paikalliset kukkakauppiaat tarjoavat väriloistoa vuodenajasta riippumatta. Tämä on myös aika vuodesta kun viherpeukaloiden sormet uppoaa multaan. Mmmmmm.
  5. Liinu'n Organic Beauty - Kallion ytimestä löydät korkealaatuiset ja luomut kauneudenhoitotuotteet ympäri maailmaa. Myös nettikauppa. Kasvohoitojen aikana saa myös sielu hoitoa Liinun reiki-käsissä…

Hei herkkusuu!

  1. Bare Bars. Kotimaisia superfoodeja menevälle joogille (tai kelle vaan) näppärässä koostumuksessa. Saatavilla hyvin varustelluista kaupoista. Lempimaku on tietty tyrni, tuo pohjoisten jumalten ruoka!
  2. PUR - take away-smoothieita, homeopatiaa, ruokatarvikkeita, herkkuja, ekokosmetiikkaa ja asiantuntijat auttamassa Sinua!
  3. Om Nam - kasvisruokaravintola Annankadulla. Täynnä herkuttelevia joogeja ja hyviä viboja.
  4. Sis. Deli - Viiskulmassa Stadin paras lounasbuffa laadukkaista raaka-aineista. Makuelämyksiä, ei vain vatsan täytettä!

Ja aina voi pysähtyä joogan syliin...

Vinkkejä ah niin rentouttavan joogabolsterin käyttöön löydät kirjoittamastani artikkelista uusimmasta Ananda-lehdestä.

Vinkkejä ah niin rentouttavan joogabolsterin käyttöön löydät kirjoittamasti artikkelista uusimmasta Ananda-lehdestä.

No different, really —
 a summer firefly’s
 visible burning 
and this body, 
transformed by love. ~ Izumi Shikibu