BUUSTAA IMMUUNIJÄRJESTELMÄÄSI

merimaatta_yoga1.jpg

Syksy tulee ja nenät alkaa valumaan? No ei välttämättä. Voit vahvistaa kehon puolustusjärjestelmiä kuten joogit.

1. Hymyile ja ole kiitollinen.

2. Käy kävelyillä raikkaassa ilmassa, kiinnitä huomio lintujen muuttopuuhiin, lehtien kellastumiseen ja taivaan pilviin. Ole läsnä.

3. Kokeile Leijonan henkäys-hengitysharjoitusta!

Tämän pranayaman voit tehdä, kun olet jo lämmennyt harjoitukseen - tehnyt kenties mieltä keskittäviä hengitysharjoituksia ja rankaa avaavia pikkuliikkeitä, ennen aurinkotervehdyksiä.

Miten? Klassisesti Simhasana tehdään istuen polvien päällä, suoraselkäisenä ja kämmenet avattuna maahan tai polville, kuin leveät kissaeläimen tassut. Voit myös tehdä muutaman leijonanhenkäyksen kissa-asanan uloshengityksellä samalla kun pyöristät selkääsi, muista silloin pitää kevyt tuki keskustassa.

Siis ota pitkä sisäänhengitys, pidennä ranka ja levennä yläselkä. Uloshengityksellä kohota katse kulmien väliin ylös ja työnnä kieli ulos eteen ja alaspäin, mahdollisimman pitkälle. Uloshengitysääni on HAAA-henkäisy ja tulee kurkun takaosasta. Kokeile ainakin 5 kertaa, jonka jälkeen voit jäädä kieli pitkällä läähättämään kuten koira siihen asti kun koko keho lämpenee.

Simhasana on voimakas pranayama ja voit tuntea kuinka palleasi toimii tehokkaasti. Leijonan henkäysten jälkeen on hyvä hetkeksi sulkea silmät, tunnustella harjoituksen vaikutuksia ja hymyillä itselleen :)

Ps. Tee tyhjällä vatsalla, kuten kaikki joogaharjoitukset.

photoMeri