Suurpiirteistä blenderöintiä

coconut_icecream-416x416.jpg

Tietoisuus ruoan ja hyvinvoinnin yhteydestä on ilahduttavasti sekä räjähdysmäisen hullustikin lisääntynyt. Myös minulta on alettu viime vuosina kyselemään mitä suustani laitan alas. Yleensä vastaan että aika paljon suklaata….koska se on totta, syön suklaata joka päivä. Hahaa! Masuni pitää myös leivästä, riisistä ja muistakin pahamaineisista "hiilareista". En ole koskaan uskonut dieetteihin, vaan terveelliseen elämäntapaan, jossa kohtuus ja nautinto halaavat toisiaan. Olen siinä mielessä onnekas (ja tehnyt paljon harjoituksia jotta opin kuuntelemaan sisäisiä viestejä), että kroppani kertoo herkästi jos jokin ruoka-aine tai tuote ei minulle sovi. Ylipainoa ei pääse tulemaan, koska ylensyönnistä ja prosessoiduista tuotteista tulee vain yksinkertaisesti paha olo. Kuten kaikessa muussakin on tässäkin kysymys tasapainosta.

Monipuolista kasvissyöntiä suosittelen kaikille, mielestäni lihantarve on vain korvien välissä, kuten suurin osa muistakin "totuuksistamme". Ehkä en ruokavaliollani voi alkaa muuttonaiseksi, mutta se on minulle erittäin okei! Pidän mieluummin kädessä sivellintä kuin sohvaa. Se sivellin tukee enemmän elämäntehtävääni.

coconut_icecream

Tässä kuitenkin tämän hetken TOP 5!

  1. KOOKOS. Missä tahansa muodossa. Erityisesti hiutaleina ja vetenä. Intiassa oli kookostiski, jossa sai käydä täyttämässä oman litran pullon tuoreella kookosvedellä. Eurolla.
  2. KAAKAOPAVUT. Missä tahansa muodossa, mieluiten tietenkin raakasuklaana.
  3. SUOMALAISET MARJAT. Voiko niitä syödä liikaa? Ainakin aion yrittää.
  4. HAMPPU. Suosikkini on suomalainen merkki, Impolan kasvitilalta. Hamppurouhetta voi lisätä sinne sun tänne.
  5. ROOIBOS. Rakastan teetä, mutta vihreä tee kuivattaa. Rooibos ei vedä ylikierroksille, maistuu jumalaiselta ja on hyvää kylmänäkin.

 

En ole mikään keittiöihme, ja koska aamuni ovat muutoin ihanan hitaita täytyy ravinnon olla valmiina nopeasti. Aamujoogan jälkeen teen smoothien, johon heitän rennolla kädellä: Mantelimaitoa + banaani + marjoja + liotettuja pähkinöitä ja siemeniä + hamppurouhetta + omena + kookoshiutaleita + kaakaopapurouhetta. Suurpiirteisyys on hyvästä, turhasta mittailusta tulee vain päänsärkyä. Tähän mennessä olen rouskutellut salaatit, enkä juurikaan harrastanut vihersmoothieita. Syöminen on ihana tapahtuma, en halua juoda kaikkea ruokaani.

Ps. Aamupalaan kuuluu myös pakuritee inkiväärin kera ja purkista nappaan sinkkiä, D-vitamiinia ja magnesiumia. Aina kun muistan.

smoothie

BlogiMeri