Olet turvassa

tumblr_lp26ytUlgP1qeip34o1_500.jpg

“I’d saw yogis, sitting cross legged in the woods…I’d notice their faces. And it wasn’t a face of a man wasting time.” -David Lynch

Mediassa on kohistu lähiaikoina joogan loukkaantumisista. Joogaan voi suhtautua monella tavalla - jos harjoitus on ainoastaan keskittynyt asanoihin (fyysisiin liikkeisiin) ja niiden suorittamiseen, voi tilannetta verrata juoksuharjoitukseen; Kuinka usein juoksija loukkaa polvensa verrattuna kävelijään? Jos puun runkoa kiipeää ylös liian nopeasti tai liian heikkoa runkoa pitkin - kasvaako tippumisen riski? Jos joogaan suhtautuu urheiluharrastuksena ja sitä tekee kuten “muita urheilulajeja”, voi tutkailla kuinka usein esim. jalkapallossa vääntyy nilkat tai aerobicissä kipeytyy polvet.

Joogaharjoitus on turvallinen, kun olet läsnä kehossasi ja hiljennyt kuuntelemaan syvimpiä viestejäsi. On oltava helppo koskettaa kevyttä hymyä. Mitä meditatiivisempi ja läsnäolevampi harjoitus on, sitä enemmän tervehdyt ja tulet kotiin omaan kehoosi.

Ohjaajalta täytyy myös voida kysyä miksi tiettyjä harjoituksia tehdään. Mutta ennenkaikkea, sitä kannattaa kysyä itseltä! Voin vastata omalta osaltani ja yksinkertaistetusti; Palaan matolle joka aamu, koska siten päivästä muodostuu enemmän kuin keskinkertainen…parhaassa tapauksessa ihmeellinen. On helppo hymyillä!

photoMeri