Feminiini täysikuurituaali

MeriMort_alttari.jpg

RITUAALI ON PORTTI

Arjen riitiksi eli rituaaliksi voi nimittää esimerkiksi kahvin keittämistä aamuisin tietyssä järjestyksessä. Erityisen rituaalista tekee kuitenkin sen pyhittäminen, tietynlainen juhlavuus siten, että vaikka se olisikin arkeen sidoksissa, se tuntuu erityisen tärkeältä. Esimerkiksi muistojen kyllästämien juhlakorujen ylle pukeminen voi tuoda pyhyyden tunteen helposti läsnäolevaksi.

Rituaalin aikana mietitään elementtien laatua, keskittymistä ja läsnäoloa hetkessä. Kiitollisuus ja hetken pyhyys on käsin kosketeltavissa. Rituaali voi ulospäin näyttää vain muodolta, mutta sisältö ja etenkin keskittyminen, läsnäolo, luo sille merkityksen.

Tietoisesti tehdyt rituaalit voivat luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta ihmistä suurempien elementtien, kuten kuun ja maan kanssa. Rituaalilla on mahdollisuus saada jotain tapahtumaan, sillä on muuntavaa voimaa. Rituaalin myötä ihmisten onkin helpompi vastaanottaa muutos. Ne voivat parhaimmillaan olla parannuksen ja suuremman ymmärryksen työkaluja. Rituaali on kuin portti tai reitti omaan viisauteen, ohjausta sisäisen maailman ja ulkoisen maailman välillä.

Rituaali on toistuva tai yksittäinenkin sosiaalinen käytänne. Se voi saada esimerkiksi tanssin, laulun, puheen tai eleiden muodon. Se voi olla yksityinen tai yhdessä tehtävä. Rituaaleilla on voima muuttaa todellisuuttasi moniulotteisemmaksi ja monipuolisemmaksi, rikkaammaksi ja luovemmaksi. Kun luot rituaalia, opit itsestäsi ja uskomuksistasi.

FullMoon_Darkness.jpg

KUN KUU ON TÄYSI

Täysikuun aikana on mahdollista aktivoida ne osat itsestämme, jotka saattavat olla muina aikoina täysin pois päältä. On helpompi tuntea ihmisiä ja luontoa yhdistävä sekä meitä toisiimme liittävä energia ja aistia herkemmin.

Jos voit, kannattaa mennä ulos paikkaan jossa virtaa vesi, jotta voit olla yhteydessä kuun vesiä liikuttavaan voimaan. Energisoidu yöllisestä taivaan valosta ja herää voimallisesti eloon. Siirrä kuunvalon taika rituaalien myötä päivänvaloon asti – ja auta ideamaailmasi konkreettista toteutumista. Laita hengityksen tuuleen kipinäsi ja tunteesi, sillä täysikuun aikana manifestoituna kaikki kasvaa ja korostuu. Mieti, millaisia lahjoja tuot eläväksi omaan elämääsi ja sitä kautta tarjoat muiden elämään.

Täysikuurituaalit kannattaa toteuttaa kolmen päivän sisällä; ennen täysikuuta, sen aikana tai heti sen jälkeen. Kuun täysi hetki on taianomainen, täyden potentiaalin aika. Jos huomaat jonkin tietyn tavan toimivan sinulle ja haluat vahvistaa sen energiaa, toista samaa tapaa säännöllisesti kerran kuussa.

Ennen jokaista rituaalia, maadoitu esimerkiksi tuntemalla jalkapohjasi maassa, koskemalla käsillä maata, haistelemalla yrttejä, puhdistamalla tilaa suitsukkeella tai valitsemallasi savulla tai hengittämällä syvään aistien kehoasi muutaman minuutin ajan.

TÄYDENKUUN RITUAALIN LUOMINEN NAISENERGIAN NOSTATUKSEEN

Täysikuussa on erityistä voimaa naisille. Kohtumme vedet eli kuu-kautiset virtaavat 13 kertaa vuodessa, aivan kuten kuun kierrokset maan ympäri. Feminiini rituaali on luova, uniikki ja kehollinen, rakkaudesta ja kohdun voimasta käsin tehty, ja sillä ei välttämättä ole sidoksia muihin tunnettuihin käytänteisiin. Sen tarkoitus on voimauttaa tekijäänsä ja mahdollisesti muita osallistujia.

Täysin itse luodussa rituaalissa on oma taikansa, mutta tässä muutama vinkki jotta pääset alkuun rituaalin koostamisessa:

  1. Ota selvää milloin seuraava täysikuu on. Parhaiten pysyt mukana kuun virrassa seuraamalla kuukalenteria esimerkiksi puhelimen appeista. Teen myös instaani päivityksiä kuun vaiheista, seuraa: @merimort Myös tämän vuoden Lumoava vuosi, sekä ensi vuoden Villi voima-kalentereissa on mukana kuun vaiheet ja kellonajat!

  2. Jos osallistujia on useita, on hyvä muistaa että feminiini rituaali on tasa-arvoinen, joten piiri (ympyrä, mandala) on sille sopiva muoto, ja korostaa yhteisöllisyyden voimaa. Ole myös herkkänä kaikkien osallistujien ehdotuksille. Naiseus on luomista ja idearikkautta!

  3. Käytän itse joka kuukausi tiettyä symbolia. Symboli saattaa nousta meditaatiossa, löytyä taiteesta, oraakkelikorteista tai tulla luokse erilaisin tavoin 3 kertaa. Piirrän symbolia, kannan korussa, kaiverran puuhun tai kynttilään tai maalaan kiveen. Se on myös taustakuvanani kännykässä, olenhan nykyaikainen taian harjoittaja, eli noita. Symbolin asetan rituaalin ajaksi alttarille.

  4. Alttarin kokoaminen on itselleni tärkeä osa rituaalia. Samalla kun kokoan sitä ja tuon merkityksellisiä objekteja yhteen, kirkastuu rituaalin intentio viimeistään siinä vaiheessa minulle. Valitsemasi objektit kuvastavat sitä mitä haluat kutsua elämääsi, mikä toiveesi rituaalille on, tai jotain mistä haluat luopua tai elämääsi lisätä. Alttarilla kannattaa olla jotain mikä tuo kaikki neljä (tai viisi) elementtiä mukaan, jotta alttari linjautuu yhteen luonnonvoimien kanssa. Ajankohdalle sopivia luonnon kauneuksia, talismaaneja, kiviä ja kristalleja. Oikean värinen kynttilä (jos toivot rakkautta = punainen, leijonakuu = keltainen, samhain = musta jne.) Sinä itse päätät mikä on alttarillesi kuuluvaa, onko mukana kuvia, patsaita, esineitä, vai kokoatko kauniin mandalan kukista ja simpukoista tai siitä mitä on helposti saatavilla. Ei kannata hifistellä liikaa, vaan toimia intuitiivisesti.

  5. Täysikuun aikaan mukana on aina vettä jossain muodossa. Vesi on feminiinin energian symboli ja luo suoran yhteyden taivaalle. Vesi latautuu kuun valossa. Maljan voi juoda rituaalissa tai seuraavana aamuna.

  6. Luo pyhä tila ja aseta intentio! Kaikki mitä täysikuun aikana toivot, manifestoit – kasvaa. Joten ole tietoinen intentioistasi. Kirjoita, puhu ääneen tai meditoi toiveesi. Kun aloitat rituaalin, hae olemisen helppoutta, vaivattomuutta ja luonnollisuutta. Jos olet sisällä, istu ikkunalaudalla, josta näet kuun. Ulkona ollessasi hakeudu kuun valoon. Anna itsesi tuntea suora ja kirkas yhteys Äiti Kuuhun. Kutsu henkioppaasi, luonnon elementit, johdattajasi, voimaeläimesi, henkioppaasi, esi-äitisi/isäsi, mikä ikinä tuntuu sopivalta ja luo pyhä tila arkesi keskelle.

  7. Jos rituaalissa on monta osallistujaa, kehotan lukemaan tai jakamaan omia tarinoita, runoja tai nostamaan oraakkelikortteja.

  8. Koska olen kehollinen rituaalien harjoittaja, otan aina mukaan liikettä rituaaliin, silloin se uppoaa solutasolle ja jättää muistijäljen arkeen asti. Täysikuu on juhlan aikaa, joten tanssi, nautiskele, musisoi ja laula Taivaan kuningattarelle, Äiti Kuulle!

"Rakasta kuten kuu, läpi pimeyden."

Teksti on pääosin kirjastani Lumoava nainen, sekä kalenterista Lumoava vuosi 2019. Kirjasta löydät lisää eri kuun aikoihin sijoittuvia rituaaleja! Tilaa kirja suoraan kotiisi Hidasta elämää -nettikaupasta. Tämän vuoden kalenteri Villi voima tulee ennakkotilaukseen Holvi-nettikauppaani syyskuun alussa.