logo

Musta jooga

”Kuinka sä voit olla joogaohjaaja ja kuunnella metallimusiikkia?” -kysymykseen olen saanut vastailla tasaisin väliajoin. Mitä pitäisi kuunnella? Millainen joogaohjaajan siis kuuluisi olla? Entäpä jos sähkökitaran myötä sisältä löytyykin nautinnollista hiljaisuutta? Kun mieli lepää pitkissä rumpusooloissa? Kun välillä kulkee hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin. Tuska-festivaali on Helsingin festareista rauhallisin ja väkivallattomin. Musiikin avulla voi käsitellä tunteita, joilla yhteiskunnassamme ei ole niin suurta markkina-arvoa. Metalli-yhteisössä ihmisiä yhdistää musiikki, ei pankkitilin saldo tai asuinpaikka.

Mustan joogan ajatus syntyi jo useita vuosia sitten, mutta sille ei ole löytynyt sopivaa paikkaa. Pihasalin avoimen ilmapiirin myötä pystyin ehdottamaan ”Pihasalin perjantaihin” sessiota hämärämmissä puitteissa. Some-keskusteluista sain vielä rohkaisua illan järjestämiseen. Niin, ei sitä tyypillistä perjantai-illan rohkaisua. Tapahtuma on muuten päihteetön, mutta tervetulleeksi toivotamme kaikki ketkä myös päihteistä nauttivat. Tai eivät nauti. Tervetuloa, sellaisena kuin olet!

LÖYDÄT TULEVAT SESSIOT AINA TÄSTÄ LINKISTÄ.

Meri kävi jännittämässä Trombit-radiossa, kuunneltavissa täällä. 

”Koska jooga on uusi musta.” -Rokkari Pete Leppänen

Musta jooga

Suomen ensimmäinen MUSTA JOOGA -sessio oli 16.5. perjantaina, jonka jälkeen on tapahtumaa järjestetty kerran kuukaudessa. 

rokkijooga

PS. Musiikista saa voimaa! Hyvä musiikki värähtelee jokaisessa solussa. Tämän hetken suosikkini on islantilainen Sólstafir, jonka keikalla näin raavaiden miesten itkevän Helsingin Nosturissa. Aito meininki. Respect.

Screen Shot 2015-03-12 at 4.21.15 PM

Mm. Inferno uutisoi yhteistyöstä Tuska festivaalin kanssa maaliskuussa 2015.

Post Details

Posted: 15.1.2015